Barchettani on myyty keväällä 2006 ja näille sivuille ei ole odotettavissa uusia päivityksiä.

barchetta

Fiatilla on pitkä historia pienikokoisten avoautojen valmistajana ja barchetta on luonnollinen jatke tässä ketjussa. Sen edeltäjiä ovat olleet mm. 124 Sport Spider ja 850 Spider. Barchetta esiteltiin v. 1995 ja se säilyi ilman suuria muutoksia tuotannossa v. 2003 saakka, jolloin barchettalle suoritettiin kevyt kasvojen kohennus.

Uudistettu vm. 2003 barchetta

Teknisesti barchetta on läheistä sukua tavallisimmille Fiat-malleille, sen moottori löytyy mm. Punto HGT:stä ja monet muutkin osat ovat yhteisiä muiden mallien kanssa. Tämän ansiosta auton ylläpito- ja huoltokustannukset pysyvät kohtuullisina verrattuna moneen muuhun erikoisautoon. Auto on etuvetoinen ja siinä on 1,8 l moottori, jonka 131 hv kiihdyttävät n. 1100 kg:n painoisen auton hiukan alle yhdeksässä sekunnissa nollasta sataan kilometriin tunnissa.

Vaikka barchettan tekniikka onkin tuttua muista malleista, ulkonäöstä ei voi sanoa samaa. Auton kaarevan kauniit linjat erottuvat varmasti normaaleista leipämalleista. Barchetta erottuu perheautoista myös siinä, että se on puhtaasti kaksipaikkainen, eikä takapenkeistä ole tietoakaan. Auton kurvien muodoista on vastannut Fiatin oma muotoilustudio, mutta tuotanto on annettu ulkopuolisten käsiin, sillä autot kootaan koriräätäli Maggioran tehtailla. 

Barchettan kilpailijoita ovat lähinnä Mazda MX-5, MGF/TF ja Toyota MR-2. Niin ja barchetta tosiaankin kirjoitetaan pienellä b:llä - ainakin Fiatin mukaan.

barchetta ja Suomi

Avoautoilu Suomessa on harvojen hullujen hupia, eikä barchettan harvinaisuus maassamme olekaan mikään ihme. Vuosien 1995-2002 välillä barchettoja rekisteröitiin maassamme yhteensä ainoastaan 3 yksilöä.

Yksi suomalaisista barchettoista on v. 2000 Suomessa rekisteröity hyvän ystäväni Isotalon Mikan YK-joukoista muuttoautona maahantuoma vm. 1999 auto. Kun Mika suunnitteli muuttoauton tuontia, minä olin vahvasti vaikuttamassa siihen, että hän osti itselleen normaalista Mersu-, BMW-, Audi-linjasta poikkeavan avo-Fiatin.

Käytettyjen autojen verotuksen muututtua Fiat-maahantuojan Suomeen v. 2003 alussa tuomat kaksi yksilöä nostivat barchetta-kannan jo viiteen kappaleeseen ja eikä se siihenkään näköjään jäänyt. Vuoden 2003 aikana maahan tuotiin sen verran käytettyjä yksilöitä, että maassamme on jo toistakymmentä barchettaa. 

Saa nähdä mitä tulevaisuudessa tapahtuu tuontirintamalla, mutta tuskinpa jatkossakaan tarvitsee pelätä törmäävänsä barchettaan joka kadunkulmassa. 

Tarkemmat tilastot suomalaisista barchettoista löytyvät tilasto-sivulta.

Minun barchetta tarinani

Barchettan hankinta
Käytännön kokemuksia
Ajokokemukset
Vikalista
Lisävarusteet/modifikaatiot

barchetta Limited Edition 1999

Ensimmäinen barchettan erikoismalli oli v. 1998 Limited Edition, jota valmistettiin yhteensä 2.500 kpl. Seuraavana vuonna esiteltiin ainoastaan Saksan markkinoille tarkoitettu Limited Edition 1999. Normaalit barchettat ovat vakiovarustelultaan kohtuullisen vaatimattomia, mutta Limited Edition 1999:ssä on vakiona mm. sähkölasit, keskuslukitus, sähköpeilit, 2 airbagia ja ABS-jarrut. Lisäksi Limited Editionit on varustettu turbine-tyyppisillä erikoisvanteilla.

Limited Editionia oli v. 1999 saatavana kahtena väriyhdistelmänä. Toinen oli punainen mustalla nahkasisustuksella ja katolla sekä toinen metalli-musta punaisella nahkasisustuksella ja katolla. Mustan auton punainen nahkasisustus on todella silmiinpistävä ja massasta poikkeava.

Limited Editionissa on vakiona myös penkkien takana sijaitseva tuulisuoja, jonka tehtävänä on vähentää avoautoille tyypillistä tuulen pyörteilyä kabiinissa. Penkkien takana on myös subwoofer, joka samalla vie osan entisestäänkin vähäisistä tavarankuljetustiloista - no eihän barchetta mikään perheauto pyri olemaankaan.

Tekniset tiedot

Fiat barchetta Limited Edition 1999:

Moottorin tilavuus 1747 cm2
Suurin teho 96 kW (131 hv)/6300 min
Suurin vääntomomentti 164 Nm/4300 min
Mitat:
   Pituus 3916 mm
   Leveys 1640 mm
   Akseliväli 2275 mm
   Korkeus 1265 mm
   Tavaratilan tilavuus 165 l
Omapaino 1135 kg
Suorituskyky:
   Kiihtyvyys 0-100 km/h 8,9 s
   Huippunopeus 200 km/h
Kulutus (EU-yhdistetty) 8,5 l

Kuvia barchettastani

Napsauttamalla alla olevia pikkukuvia saat näkyviin isompikokoisen kuvan.

barchetta-linkkejä

Barchetta World Club, kaikkien barchetta-entusiastien yhteiset sivut. Täältä löytyy paitsi paljon tietoa barchettasta, myös linkit eri maiden barchetta-kerhojen sivuille. Lähin kerho löytyy Ruotsista.

Barchetta-Lexikon, saksankielinen barchetta-sanakirja, josta löytyy vastaus lähes kaikkiin barchetta-kysymyksiin.

Fiat barchetta Limited Edition Collection, pelkästään Limited Editionille omistetut sivut.

Yahoo! Autos: barchetta, kansainvälinen barchetta-keskusteluryhmä.

barchetta UK Owners Club, liityin Englannin barchetta-kerhon jäseneksi melko pian auton oston jälkeen. Kokoontumisajoihin tuskin kuitenkaan tulee jatkuvasti osallistuttua.