Pertin Renault Megane RS 265 Trophy -sivut
Idea

Minun Megane RS Trophy: Idea: 9.5.2012

Alkuvuonna 2011 alkoi olla aika alkaa miettiä seuraajaa silloiselle autolleni eli Abarth 500 esseesselle vaikka varsinainen autonvaihtohetki olikin tarkoitus ajoittaa vuodelle 2012. Abarth laitettiin myyntiin keväällä 2011 ja samalla aloitettiin vaihtoehtojen kartoittaminen uudeksi autoksi.

Abarth 500 esseesse

Aiempi Abarth 500 esseesseni.

Mikäli Alfa Romeo olisi saanut myyntiin saakka konseptiautona esittelemänsä Mito GTA –mallin niin siinä olisi ollut juuri passeli peli minulle. Valitettavasti Mito GTA:ta ei kuitenkaan kaupoista saanut. Muita vaihtoehtoja kartoitusvaiheessa olivat mm. jossain aiemmissakin auton vaihdoissani esillä olleet käytetyt Lotus Eliset tai Porsche Boxsterit, mutta molemmat mallit jäivät kauppaan tälläkin kerralla. Ulkomaisissa autolehdissä oli kovasti kehuttu uusimman sukupolven Renault Megane RS:n ajettavuutta ja auto vaikutti kiinnostavalta, mutta samalla omiin tarpeisiin nähden yhtä pykälää liian isolta ja painavalta autolta. Periaatteessa Renault Clio RS olisi ollut minulle sopivamman kokoinen, mutta jostain syystä Megane RS innosti minua kuitenkin enemmän.

Renault Megane RS

Megane RS.

Megane RS:n virallinen maahantuonti Suomeen käynnistyi kesäksi 2011 ja minä kävin koeajamassa pariakin yksilöä. Koeajoista päällimmäisenä jäi mieleen se, että ajettavuus oli tosiaankin ulkomaan median kehujen veroinen, mutta moottori tuntui alakierroksilla heikosti vääntävältä vaikka ylärekisterissä menoa piisasikin. Erinomaisen ajettavuuden ansiosta Megane vaikutti kuitenkin potentiaaliselta vaihtoehdolta. Megane RS on konseptiltaan ja ominaisuuksiltaan hyvin lähellä ennen Abarthia omistamani Alfa 147 GTA:n kanssa, sillä molemmat ovat saman kokoluokan hot hatcheja ja molemmissa on 250 hevosvoimainen kone. Renault-historiaa itselläni on yhden auton verran, sillä ennen kolmea edellistä italiaanoa omistin Clio 16V -94 –mallin 2000-luvun alussa.

Renault Clio 16V -94

Vanhasta Clio 16V:stäni ei valitettavasti parempaa kuvaa kuin tämä otos.

Abarth ei ollut kesän loppuun mennessä vielä mennyt kaupaksi, mutta eipä hätiä mitiä kun tähtäimessä olikin vasta kevät/alkukesä 2012. Syksymmällä alkoi kuitenkin kuulua huhuja autoveroon vuodenvaihteessa tulossa olevasta korotuksesta. Tämä sai hieman enemmän vipinää kinttuihin varsinkin kun veromuutoksen seurauksena esim. Megane RS:n verot olivat nousemassa kolmisen tuhatta euroa.

Abarthista sovittiin loppujen lopuksi kaupat marraskuun 2011 lopussa ja siinä vaiheessa oli tiedossa se, että autoveron korotusten ajankohdaksi oli vaihtunut vuoden vaihteen sijasta 1.4.2012 eli se antoi hieman pelivaraa uuden auton hankinnan suhteen. Tässä vaiheessa olin jo selvästi henkisesti lukittunut Megane RS:n hankintaan.  Ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Seuraavaksi: Auton hankinta ja tuonti.