Matkakertomus Nepal 3.11-3.12.2001

6. Yhteenveto matkasta  

Päällimmäisinä matkasta jäi mieleen upea Himalajan vuoristo ja vaeltaminen sen keskellä. Vaeltaminen maailman korkeimmassa vuoristossa oli sykähdyttävä kokemus. Annapurna Circuitin varrelle jäi kolme maailman kymmenestä korkeimmasta vuoresta ja useita yli 7.000 metrin korkuisia huippuja. Nähtävää siis riitti! Toki vaelluksella joutuu elämään askeettista elämää, mutta vuoristomaisemat ja vuoristoelämän rauhoittava vaikutus korvaa moninkertaisesti luksuksen puutteen. Oppaan ja kantajan palkkaaminen oli erittäin edullista ja ehdottomasti hintansa väärttiä, saihan itse keskittyä kevyellä kuormalla kulkemiseen ja vuoristosta nauttimiseen.

Nepalilaisten ihmisten ystävällisyys ja iloinen elämänasenne sai tuntemaan itsensä tervetulleeksi maahan. Mikäli ihminen todella uskoo hindu- ja buddhalaiskulttuuriin liittyviin jälleensyntymisoppeihin se aiheuttaa väistämättä halun elää hyvää elämää. Monien muiden aasialaisten maiden tapaan Nepalilaiset olivat aina hymyileviä ja maltillisia.

Kustannuspuolella alkuperäinen 2 teur matkabudjetti piti hyvin kutinsa eli kuukauden reissuksi matka oli erittäin edullinen. Tuohon pariin tonniin kuuluu kaikki kustannukset mukaan lukien lentoliput ja oppaan ja kantajan palvelut 18:ksi päiväksi.

Himalajan ainutkertaiseen vuoristoon olisi mukava jatkossakin tutustua, kenties hieman vaativimmissa merkeissä eli vaikkapa vaeltamalla jollekin Nepalin lukuisista yli 6.000 metrin trekkaushuipuista.

        Johdanto

  1. Suunnittelu ja valmistelu
  2. Helsingistä Kathmanduun 3-5.11.2001
  3. Annapurna Circuit-vaellus 6-23.11.2001
  4. Kathmandu ja Kathmandu Valley 24.11.-1.12.2001
  5. Kotimatka 2-3.12.2001
  6. Yhteenveto matkasta
  7. Kuva-arkisto
  8. Varusteluettelo

        Kertomuksen alkuun