Tervetuloa Pertti Ojalan kotisivulle!

Sivut päivitetty 2.4.2006  

 

Tässä alkukuvassa olen se, jolla ei ole nenärengasta. Napsauttamalla kuvaa saat näkyviin toisen kuvan, jossa olen se jolla on kevein homma.

Harrastukset ja niihin liittyviä linkkejä:

Harrastuksiini kuuluvat ainakin matkailu, liikunta, elokuvat ja autot. Kaikista näistä alla hieman linkkejä ja vähän tekstiäkin. Kaikki linkit aukeavat omiin ikkunoihinsa. Niiden toimivuus on tarkistettu 15.08.2004.

Matkailu:

Matkailu on mukavaa ja se avartaa. Olen mm. reissannut useammalla Mieswoimistelijoiden reissulla (mm. Florida), kiertänyt Eurooppaa autolla pari kertaa ja matkannut maailman ympäri. Maailman ympärys-reissun tein alkuvuodesta 1997 opiskelukaverini Mika Isotalon kanssa. Reissu kesti hieman yli neljä kuukautta - mikä on aivan liian lyhyt aika. Viimeisimmät pidemmät reissut ovat olleet kesällä 2000 Tansaniaan, Keniaan ja Lontooseen sekä marraskuussa 2001 Nepaliin. Tulevaisuudessa matkailua on tarkoitus jatkaa taloudellisten resurssien mahdollistamissa puitteissa.

Omat matkakertomukset:

Maailman ympäri Maailman ympäri-matkasta olen kirjoittanut matkakertomuksen, joka on luettavissa täällä kuvineen päivineen. Kertomuksen viimeiset osat sain kirjoitettua vihdoinkin valmiiksi syksyllä 2000. Reissun matkakohteita olivat: USA:n itärannikko, Peru, USA:n länsirannikko, Fidji, Uusi-Seelanti, Australia, Indonesia/Bali ja Singapore. 

Tansania, Kenia ja Lontoo Tein kyseisiin paikkoihin kesällä 2000 neljän viikon reissun ja matkaohjelmaan kuului mm. vaellus Afrikan korkeimmalle vuorelle Kilimanjarolle (5895 m) ja viiden päivän safari Serengeti National Parkiin, Ngorongoro Conservation Arealle ja Lake Manyara National Parkiin. Takaisin tullessa ohjelmassa oli neljän päivän välipysähdys Lontoossa. Matkakertomus kuvineen (n. 100 kpl) reissusta löytyy oheisen linkin takaa.

Nepal 2001 Täältä löytyy matkakertomus marras-joulukuussa 2001 tekemästäni kuukauden mittaisesta Nepalin reissusta. Matkaohjelmaan kuului mm. 16 päivän Annapurna Circuit-vaellus ja parin päivän maastopyöräilyretki Kathmandun lähistöllä. Erillinen tarina Nepalin maastopyöräkokemuksista löytyy MC Krampin kotisivuilla

, Lonely Planet tekee maailman parhaita matkaoppaita, eikä www-sivuissakaan ole valittamista. Erittäin hyvä tietopankki budjettimatkailijalle. Tietoa erittäin runsaasti maailman eri kolkissa matkaamisesta. Suosittelen erittäin lämpimästi!

Makupalat, matkailu, suomalainen monipuolinen matkailulinkkikokoelma. Tätä kautta on hyvä lähteä etsimään mitä tahansa matkailuun liittyvää tietoa. Linkkejä on runsaasti, sisältäen mm. linkit molempiin matkakertomuksiini. 

Kilroy Travels, Suomalainen opiskelija- ja nuorisolippuja myyvä matkatoimisto. Itse olen ostanut useita lentolippuja Kilroylta. Webbisivuilta löytyy voimassa olevat lentohinnat maailman eri kolkkiin. Osan lennoista voi varata suoraan sivujen kautta.

STA Travel, kansainvälinen opiskelija- ja nuorisolippuja myyvä firma, jolla toimisto myös Suomessa.

Ebookers, kansainvälinen halpoja lentolippuja myyvä firma, jolla on toimisto myös Helsingissä.

flights.com, täältä voi etsiä lentolipun hintoja mihin tahansa maailman kolkkaan. Hyvä apu matkoja suunnitellessa ja haaveillessa.

Matkalaukku, Sonera Plazan matkailukeskusteluryhmä. Valitettavasti keskustelu ei ole kovin vilkasta.

Kohdematkat, tämän matkatoimiston sivuilta löytyy Ikkuna maailmalle-niminen matkailukeskusteluryhmä, jossa keskustelu hieman Sonera Plazan vastaavaa vilkkaampaa, mutta sivujen tekninen toteutus ei ole paras mahdollinen.

Liikunta:

Pyrin harrastamaan liikuntaa monipuolisesti. Parikymppiseksi saakka pelasin jalkapalloa kotipaikkakunnallani Pyhäjärven Pohdissa. Opiskeluaikoina harrastin kilpailumielessä salibandya, nykyään kilpaileminen on jäänyt. Viime aikoina ahkerinta on ollut maastopyöräilyn ja vaeltamisen harrastaminen. 

Ostin kunnon maastopyörän pelkkää maastokäyttöä varten v. 99 lopulla ja tällä hetkellä alla on syksyllä 2004 ostettu Kanadassa käsintehtyyn Rocky Mountain ETS-X70-runkoon kasattu pyörä.

Minun Rocky Mountain ETS-X70 vm. 2004.

Vaellusreissut tapahtuvat useimmiten vuoristoissa ulkomaan reissujeni yhteydessä, mutta toki myös kotimaiset vaellukset kuuluvat ohjelmaan.

Minä Tansaniassa Kilimanjaron huipulla 5,9 kilometrissä.

Ihmispyramidi Woltin malliin.

Woltti, Pyhäjärven Mieswoimistelijat ry.:n kotisivu. Tätä ei kyllä ehkä voi liikunnaksi sanoa, lähinnä kyseessä on hauskanpito. Seuran puitteissa on pidetty lystiä ja reissailtu ympäri maailmaa jo yli kymmenen vuotta. Porukka edelleen kasassa vaikka kukaan jäsenistä ei asu enää Pyhäjärvellä.

MC Kramppi, lahtelainen maastopyöräporukka, jonka toiminnassa olen ollut aktiivisesti mukana v. 2001 alkaen. Kesällä 2002 tehtiin Krampille kotisivut, jonne on jo aika mukavasti saatu sisältöä. Krampin sivuilta löytyy isompi liuta pyöräilylinkkejä, joten en ole niitä listannut tänne. 

Fillari-lehti, sivuilla on mm. erittäin laaja pyöräilyaiheinen linkkivalikoima ja aktiivinen keskusteluryhmä. 

Relaa.com, täällä on mm. vaellus ja vuoristokiipeilyaiheinen keskusteluryhmä ja artikkeleita samoihin aiheisiin liittyen.

SSBL, Suomen Salibandyliiton kotisivu.

NBA, NBA:n kotisivu.

Elokuvat:

Elokuvissa käynti on kuulunut harrastuksiini jo pitkään ja olenkin sitä mieltä, että elokuvat on katsottava elokuvateatterissa!

, Internet Movie Database on erittäin kattava elokuvatietopankki. Erilaista tietoa elokuvista, näyttelijöistä, ohjaajista jne. on ällistyttävä määrä. Suosittelen erittäin lämpimästi!

All-Movie Guide, ei yhtä kattava kuin IMDb, mutta silti informatiivinen elokuvatietopankki.

Finnkino, mukava tietolähde suomalaiselle elokuvissa kävijälle. Sivuilta löytyy mm. Finnkinon teattereiden aikataulut ja tulevat ensi-illat.

Autot:

Kiinnostus autoihin juontaa myöskin hyvin pitkälle lapsuuteen - ensimmäinen muistikuvani elämästäni on kahden vuoden iältä ja se liittyy autoihin! Kiinnostus autoihin ei tarkoita sitä, että korjaisin ja laittelisin autoja. Mielenkiintoni kohteita ovat lähinnä hienot autot, autolla ajaminen, autoteollisuus ja moottoriurheilu. Tällä hetkellä autona on Saksasta tuotu Alfa Romeo 147 GTA. Sitä edellinen autoni oli Fiat Barchetta vm. 1999, jonka myin pois keväällä 2006.

Alfa 147 GTA:

GTA:ni kuvattuna Saksassa autonhakumatkalla.

Pysyin barchettan myynnin jälkeen saman konsernin autoissa, sillä hain itselleni keväällä 2006 Saksasta Alfa Romeo 147 GTA:n. Harvinaisehko peli tämäkin, sillä minun autoni on tiettävästi toinen Suomessa oleva yksilö.

Alfa 147 GTA -sivuiltani löytyy tarinaa autostani ja sen tuomisesta Suomeen.

Fiat Barchetta:

Barchettani Lahdessa kesällä 2004.

Ulkomailta tuotavien käytettyjen autojen verotuksen muututtua syksyllä 2002 minullekin avautui mahdollisuus hankkia pitkään mielessä ollut Fiat barchetta. Kyseistä mallia oli v. 1995-2002 välillä rekisteröity 3 kpl Suomessa, joten sellaisen löytäminen Suomesta käytettynä oli lähes mahdotonta. Verotuksen muututtua minulla oli jo lauttaliputkin varattuna Saksan hakumatkaa varten, mutta kun Suomen Fiat-maahantuoja toi neljä käytettyä barchettaa maahan niin ostin yhden niistä itselleni. Myin barchettani maaliskuussa 2006.

Minun barchetta-sivuni, omille barchetta-sivuilleni olen kerännyt hieman barchetta-infoa, linkkejä ja tietenkin kuvia omasta yksilöstäni.

Käytetyt autot ja niiden tuonti ulkomailta:

Ohessa muutama linkki käytetyn auton tuontia harkitseville.

Autojen vikatilastojen analysointia, tein saksalaisen katsastusyhtiö TÜV julkaisemaan Auto Report 2005 -vikatilastoon perustuvan analyysin eri automerkkien ja -mallien vioista. Täydellinen raportti analyysistä löytyy oheisesta linkistä.

Tullin autoverosivut, täältä löytyy mm. Tullin ohjeita ja autoverolaskuri käytetyn auton tuontia havitteleville. 

Ajoneuvohallintokeskus, AKE:n ohjeita mm. siitä, mitä asiapapereita tarvitaan ja minkälaisia teknisiä vaatimuksia auton on täytettävä, jotta se voitaisiin rekisteröidä Suomeen.

Mobile.de, täältä voi käydä tarkistamassa Saksan tarjontaa, käytettyjä autoja on tarjolla tässä sivustossa satojatuhansia.

Ottoauto.de, Saksasta Suomeen autoja välittävän firman sivuilta löytyy kätevä autoveropäätöshaku, jonka avulla voi hakea tullin tekemiä veropäätöksiä. Tullin omilla sivuilla veropäätökset ovat kuukausittain kootuissa pdf-tiedostoissa, joista tietyn merkkisten ja mallisten autojen veropäätösten etsiminen on hankalaa. Ottoauton haulla voi kätevästi selailla näitä päätöksiä automallikohtaisesti.

Oikotie, täältä voi mm. etsiä eri puolilla Suomea sijaitsevien autoliikkeiden vaihtoautoja.

Autonvalmistajien ja -harrastajien yms. linkkejä:

Ferrari, Ferrarin virallinen kotisivu. Sivuilla on erittäin runsaasti tietoa Ferrarin historiasta ja nykyisyydestä. Sivuilta löytyy mm. kuvat ja tekniset tiedot suuresta osasta Ferrari-malleja sen viisikymmenvuotisen historian ajalta. En toistaiseksi omista Ferraria..

Porsche, Porschen virallinen kotisivu. Tietoa löytyy vain nykymalleista. En omista myöskään Porschea - vielä.

Lamborghini, nykyään Audin omistuksessa olevan Lambon virallinen kotisivu. Valitettavasti sivujen nykyisen version käytettävyys on heikko.

Moottoriurheilulinkkejä:

Sportti.com, sisältää ajankohtaisia artikkeleita mm. F1:stä ja rallista sekä keskustelupalstan. Jutut tulevat nopeasti sivuille ja niitä on melko paljon. Täältä löytyy varsin mielenkiintoisia uutisia moottoriurheilun maailmasta. Suosittelen lämpimästi!

Autosport, Englantilaisen moottoriurheilulehden hyvät sivut, joilta löytyy usein kiinnostavia moottoriurheilu-uutisia ensimmäisenä. Mm. Hesari käyttää joskus jutuissaan lähteenä Autosportin sivuja.

FIA, moottoriurheilun keskusjärjestön virallinen kotisivu.

WRC, rallin MM-sarjan viralliset sivut. Sisältää mm. lähes reaaliaikaiset pätkäajat osakilpailujen aikana ja tuoreimmat kisauutiset.

MTV3 F1, MTV:n Formula 1-sivut, jossa asiallisia artikkeleita.

 

Takaisin alkuun