Matkailu:

 

Minä Nepalissa Annapurnan vuoristossa v. 2001.

Matkailu on mukavaa ja se avartaa. Pisin reissuni on ollut reilun neljän kuukauden mittainen maailmanympärysmatka v. 1997. Muita pidempiä reissuja ovat olleet kesällä 2000 Tansaniaan, Keniaan ja Lontooseen sekä marraskuussa 2001 Nepaliin. Lisäksi eri puolilla Eurooppaa ja maapalloa on tullut reissattua autolla ja muilla kulkineilla.

Omat matkakertomukset:

Maailman ympäri Maailman ympäri-matkasta olen kirjoittanut matkakertomuksen. Reissun matkakohteita olivat: USA:n itärannikko, Peru, USA:n länsirannikko, Fidji, Uusi-Seelanti, Australia, Indonesia/Bali ja Singapore. 

Tansania, Kenia ja Lontoo Tein kyseisiin paikkoihin kesällä 2000 neljän viikon reissun ja matkaohjelmaan kuului mm. vaellus Afrikan korkeimmalle vuorelle Kilimanjarolle (5895 m) ja viiden päivän safari Serengeti National Parkiin, Ngorongoro Conservation Arealle ja Lake Manyara National Parkiin. Takaisin tullessa ohjelmassa oli neljän päivän välipysähdys Lontoossa. Matkakertomus kuvineen (n. 100 kpl) reissusta löytyy oheisen linkin takaa.

Nepal 2001 Täältä löytyy matkakertomus marras-joulukuussa 2001 tekemästäni kuukauden mittaisesta Nepalin reissusta. Matkaohjelmaan kuului mm. 16 päivän Annapurna Circuit-vaellus ja parin päivän maastopyöräilyretki Kathmandun lähistöllä. Erillinen tarina Nepalin maastopyöräkokemuksista löytyy MC Krampin kotisivuilta.

Muita matkailulinkkejä:

Lonely Planet tekee maailman parhaita matkaoppaita, eikä www-sivuissakaan ole valittamista. Erittäin hyvä tietopankki budjettimatkailijalle. Tietoa erittäin runsaasti maailman eri kolkissa matkaamisesta. Suosittelen erittäin lämpimästi!

Tripadvisor, täältä voi etsiä riippumattomia arvosteluja hotelleista ja muista majoituspaikoista. Lisäksi sieltä voi kätevästi vertailla majoitusten hintoja ja tehdä varauksia. Tripadvisor löytää majoitustarjoukset mm. seuraavilta sivustoilta: www.hotels.com, www.booking.com ja www.expedia.com.  Kätevä sivusto omatoimimatkailijalle hotellivarauksia tehtäessä.

Google Maps, karttasivusto, jonka avulla voi suunnitella matkareittejä koko maailmassa.

Pallontallaajat, suomenkielinen matkailukeskusteluryhmä.

Ryanair, täältä voi varailla Ryanairin halpoja lentoja.

Blue1, SAS-lentoyhtiön halvempi tytäryhtiö. Kohtuuhintaisia lentoja täälläkin.

www.pertti.com