Matkailu

Minä Nepalissa
Minä Nepalissa Annapurnan vuoristossa v. 2001.

Matkailukärpänen on purrut jo kauan sitten. Lapsena matkailu oli lähinnä autoreissuja ympäri Suomea, ja ainoat ulkomaan kokemukset ennen täysi-ikäisyyttä olivat autoilut Norjan ja Ruotsin puolelle.

Kun täytin 18-vuotta, niin pääsin Pyhäjärven Mieswoimistelijoiden reissuun Kanarialle. Mieswoimistelijoiden reissuja tehtiin useita, parhaimmillaan Floridaan saakka. Ensimmäinen omatoimimatkani oli opiskeluaikoina v. 1993 tehty Euroopan kiertomatka autolla parin opiskelukaverini kanssa. Siitä ne portit sitten aukenivat.

Pisin reissuni on ollut muutaman kuukauden mittainen maailmanympärysmatka v. 1997. Siitä reissusta ja 2000-luvun alussa tehdyistä Tansania/Kenia- ja Nepal-reissuista löytyy matkakertomukset alta.

Paljon muitakin reissuja on tullut vuosien verralla tehtyä, käytyjä maita taitaa olla nelisenkymmentä kuudella eri mantereella. Tykkään vuoristoista, ja moni reissu onkin suuntautunut sinne. Myös kaupunkilomat maistuvat, sen sijaan rantalomat eivät ole minun mieleeni.

Reissuja on tullut myös työn puolesta ihan kohtuullisesti, ja onpa tie vienyt välillä asumaankin Lontooseen.

Matkakertomukset

Maailman ympäri (1997)

Ohessa matkakertomus maailmanympärysmatkasta vuonna 1997. Reissu kesti hieman yli 4 kuukautta, ja matkakohteina olivat: USA:n itärannikko, Peru, USA:n länsirannikko, Fidji, Uusi-Seelanti, Australia ja Indonesia/Bali ja Singapore.

Tansania ja Kenia (+Lontoo) (2000)

Tein kyseisiin paikkoihin kesällä 2000 neljän viikon reissun ja matkaohjelmaan kuului mm. vaellus Afrikan korkeimmalle vuorelle Kilimanjarolle (5895 m) ja viiden päivän safari Serengeti National Parkiin, Ngorongoro Conservation Arealle ja Lake Manyara National Parkiin. Takaisin tullessa ohjelmassa oli neljän päivän välipysähdys Lontoossa. Matkakertomus kuvineen (n. 100 kpl) reissusta löytyy oheisen linkin takaa.

Nepal (2001)

Täältä löytyy matkakertomus marras-joulukuussa 2001 tekemästäni kuukauden mittaisesta Nepalin reissusta. Matkaohjelmaan kuului mm. 16 päivän Annapurna Circuit-vaellus ja parin päivän maastopyöräilyretki Kathmandun lähistöllä.